[Iz medija] Unije – prvi samoodrživi otok

Isječak_Intervju Nacional

Teme vezane uz energetsku tranziciju otoka zasluženo zauzimaju sve više medijskog prostora, a na lokalnoj razini sinonim za energetski samoodrživi otok pomalo postaju – Unije.

Što konkretno znači samodostatnost i kako će život na Unijama izgledati za koju godinu, kada se realizira projekt INSULAE? Ravnatelj Regionalne energetske agencije u razgovoru s uredništvom portala Naturala.hr te tjednika Nacional nastojao objasnio da pojam samodostatnosti i održivosti prije svega podrazumijeva da otok sam može osigurati dovoljno vode za piće i da u opskrbi vodom ne ovisi o kopnu, da osigurava dovoljne količine hrane za potrebe stanovnika te da iz vlastitih izvora proizvodi dostatne količine energije koje će osigurati toplinu domova u zimskim mjesecima i standard na kakav su navikli stanovnici na kopnu (topla voda, klimatizacija prostora, kućanski aparati,…).

O kojim se sve temama pričalo te u kojoj je fazi put Unije prema samoodrživosti pročitajte putem direktnog linka na portalu Naturala.hr te u isječku tiskanog izdanja Nacionala.

One thought on “[Iz medija] Unije – prvi samoodrživi otok

  1. It’s good to see this information in your post, i was looking the same but there was not any proper resource, thanx now i have the link which i was looking for my research.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *