INSULAE na Unijama – A što ja imam od toga?

Insulae 072020 radionica

Članovi hrvatskog dijela konzorcija projekta INSULAE posjetili su sredinom srpnja Unije kako bi mještane upoznali s nadolazećim aktivnostima te predstavili neka suvremena, i za mještane besplatna, tehnološka rješenja za podizanje kvalitete života na otoku, financirana također EU sredstvima.

Sunčanom elektranom koju gradi HEP te INSULAE baterijskim spremnikom Unije će značajno smanjiti svoju ovisnost o kabelu koji služi za uvoz energije te će stanovnicima i turistima uvijek biti zagarantirana čista, pouzdana i zelena energija neophodna za funkcionalnost otoka.

No, koje dodatne i direktne koristi od projekta mogu imati mještani? O čemu smo razgovarali na Unijama?

Pogledajte video ili nas kontaktirajte za više informacija.

2 thoughts on “INSULAE na Unijama – A što ja imam od toga?

  1. Poštovani, prisutvovao sam prezentaciji na Unijama (eto me i prvom redu na slici) i nakon toga su kod nas bili trojica vaših kolege iz Ericssona s ciljem uzimanja svih potrebnih podataka za ugradnju smart routera i senzora u kuću. Radi se o adresi Unije 110, kuća uz plažu, zadnja u redu prema jugu. Bilo je rečeno da će tokom jeseni netko doći i ugraditi sve potrebno, ali se nitko nije javio niti pojavio. Molim info što je s tim dijelom projekta. Hvala Berislav Matešić 0914692181, bmatesic0@gmail.com

    1. Poštovani,
      Zbog Covida-19 je nažalost nastupila revizija prvobitnog plana. Zahvaljujemo na interesu, javiti ćemo vam se tijekom ožujka (na email) za montažu opreme.
      Lijep pozdrav,
      Ericsson Insulae tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *